De innerlijke dialoog

~ Know yourself. Be authentic. Have courage. ~

 
Ik heb in een situatie gezeten waarin ik veel van mijn illusies ontmaskerd heb. Ik was naar binnen gericht en het was verleidelijk om in één ervan opnieuw te geloven. Ik probeerde mezelf wijs te maken, dat er toch wel wat in zat. Maar ik wist dondersgoed dat het niet klopte, en ik op zoek moest gaan naar mijn ware ideaal. Ik ben van mijn eigen gevoel uitgegaan, waardoor ik niet altijd door mijn omgeving werd begrepen. En het leverde zo nu en dan kritiek op.
 
Vrijheid
Ik heb me niks aangetrokken van wat mijn omgeving ervan vond. Gaandeweg verloor ik wel een aantal zekerheden. En soms was het heel verleidelijk om achterom te kijken, en terug te verlangen naar wat ik allemaal heb gehad. Maar ik heb geleerd, dat ik mezelf niet moet vastklampen aan de tijd ervoor. Door het verlies van bepaalde zekerheden die mij ook beperkten, ben ik mijn inperkingen kwijtgeraakt. Ik heb bepaalde dingen dan wel mogen verliezen, maar ik heb er VRIJHEID voor in plaats gekregen.
 
 
Nieuwe weg
Ik ben mijn eigen weg ingeslagen, op zoek gegaan naar wat ik daadwerkelijk wil. Ik had mezelf beloofd om niet bij de pakken neer te zitten en achterom te kijken. En de keren dat ik achter om keek, was het hoogstens om mijzelf duidelijk te maken dat ik niet langer ingeperkt word.
 
Ik was een beetje ingeslapen, maar mijn bloed stroomt weer volop door mijn aderen. Ik heb genoeg dingen uitgeprobeerd, en ik laat me niet meer verleiden door oude patronen.
 
Mijn hart staat open voor mijn dromen en idealen.
En Ik moedig jou aan hetzelfde te doen. Uit liefde voor jezelf en uit liefde voor je hart, want je bent het waard.
 
 
- Nhi
 
 
 
 

Geplaatst op 20 augustus 2020 in Heart