Ontdek en ontvlam

~Het is mijn missie om duizenden mensen te inspireren hun hart te volgen en vanuit hun hart te leven!~ 

 
Over Femke Kuiper
Femke traint vrouwen die zijn opgegroeid met een zorg intensieve broer of zus om te ontdekken wat zíj willen. Het gaat met name om vrouwen die gewend zijn zichzelf weg te cijferen, klein maken, geen aandacht durven te vragen en please-gedrag vertonen waardoor zij zichzelf helemaal kwijtraken. Velen van hen worstelen dan ook met de vragen: Wat wil ik nou? Waar houd ik van? Waar word ik blij van. In haar masterclass/vip-trainingenOntwaak en Ontvlam”  leert zij deze vrouwen meer in hun eigen kracht te staan. 
 
 
Persoonlijk verhaal
Ik ben opgegroeid met een gehandicapte zus en heb altijd gedaan waarvan ik dacht dat anderen dat van mij verwachten. Tot een paar jaar geleden, toen heb ik het roer omgegooid en ben ik gaan doen wat ík wilde. Ik was altijd het lieve brave meisje wat precies deed wat anderen van haar verwachten. Een groot deel van mijn volwassen leven deed ik dat nog steeds. Ik ben na mijn rechtenstudie gaan werken als interim jurist en later als interimmanager. Altijd braaf mijn best doen. Hard werken, carrière maken, kinderen krijgen, trouwen enz. Alles wat mijn hartje begeerde, maar toch had ik dat knagende onrustige gevoel. Waarom voelde ik me niet gelukkig? Ik had toch alles en ik deed toch zoals het van me verwacht werd? Waarom lukt het niet? Waarom pas ik niet gewoon in een hokje en is het klaar!
 
Burn-out
Na een burn-out in 2006 ging ik stug door. Ik had veel nieuwe inzichten opgedaan, maar iets veranderen deed ik niet. Mijn eigen wensen en verlangens schoof ik nog altijd diep weg. Wist ik wel wat ik wilde?! Tot 2015. Ik voelde dat ik wederom richting een burn-out ging en besloot te stoppen met werken en op zoek te gaan naar waar ik blij van werd, wat IK wilde. Wie ben ik? Wat wil ik? Een enorm proces waarin ik zoveel heb geleerd en zoveel mooie mensen heb ontmoet.
 
Grootse ontdekking
Mijn grootste ontdekking is dat ik wil doen wat ik wil en als ik dat doe, hoe klein het soms ook is, dat me dat zoveel lucht geeft, zoveel vrijheid. De woorden rust, ruimte en eigenwaarde zijn al jaren mijn kernbegrippen. Maar sinds ik doe wat ik het allerliefste doe, hebben ze een compleet nieuwe lading gekregen. En dit gun ik jou ook!
 
 
 
 
De 5 belangrijkste lessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd
Deze lessen helpen mij enorm en jou misschien ook.
De 5 belangrijkste lessen zijn:
1. Neem jezelf serieus
2. Weet waar je van houdt
3. Doe elke dag iets waar je van houdt
4. Stop met smoesjes
5. Wees gecommitteerd
 
1. Neem jezelf serieus
Dit is de grootste les die ik de afgelopen tijd heb geleerd. Om mijn gevoelens serieus te nemen. Ken je dat? Dat je je niet lekker voelt en gaat analyseren waar dat door komt en hoe het weer weg gaat? En dat je jezelf bijna klem denkt? Ik deed dat ook! Maar waar ik eerst mijn gevoelens analyseerde en beredeneerde, laat ik ze nu meer toe en luister ik naar ze. Wat vertellen ze mij? In plaats van ertegenin te gaan, ertegen te vechten, neem ik ze nu serieus. Als iets slecht voelt, bedenk ik niet waarom het toch goed is om het te doen, maar doe ik het gewoon niet. Als ik een slechte dag heb, dan heb ik gewoon een slechte dag en pep ik mezelf niet op. Voelt iets heel goed, dan neem ik ook dat serieus. Het geeft zoveel lucht en vrijheid. Hoe is dat voor jou? Neem jij je gevoelens en emoties serieus of merk je dat je doorschiet in het analyseren van je gedachten en gevoelens. En dat je steeds in cirkeltjes denkt. Van die cirkeltjes waar je niet meer uitkomt? Jezelf serieus nemen is naar mijn idee cruciaal in alles wat je doet.
 
2. Ontdek waar je van houdt
We denken vaak na over de vraag; wat wil ik? Maar minder over; waar hou ik van? Terwijl die laatste (in mijn ervaring) veel belangrijker is. Dus mijn tip is, ga op ontdekkingstocht naar waar je van houdt. Schrijf elke dag op waar je van houdt. Koop bijvoorbeeld een mooi notitieboekje voor jezelf en schrijf daarin op waar je van houdt. Dat kan heel klein zijn en ook groot. Van welk eten hou je, van welke doe-dingen hou je, hou je van de zee of van het bos? En neem alle vlakken van je leven mee. Je werk, je familie, je privéleven, enzovoort. En schrijf dat elke dag opnieuw op. Het is heerlijk om je te bedenken waar je van houdt. En blijf dit doen. Voel je je niet lekker? Dwing jezelf om terug te gaan naar waar je van houdt en begin van daaruit de dag. Het helpt! En ps; kom je er niet uit? Download dan mijn gratis onlinetraining "Ontdek wat jíj wilt". In de gratis onlinetraining geef ik nog meer tips om erachter te komen waar jij van houdt!
 
 
3. Doe elke dag iets waar je van houdt
Dat kan iets heel kleins zijn. Zo houd ik enorm van Chai Latte thee met honing. Als ik die drink, heb ik een klein geniet momentje. Waar hou jij van en kan je elke dag doen? Bijvoorbeeld dat ene rondje hardlopen of dat ene kleine stukje chocolade, dat ene boek lezen of die ene serie kijken. Doe dit soort dingen dagelijks! En hou je van een momentje voor jezelf? Plan het in!
 
4. Stop met smoesjes maken
Hou op met smoezen verzinnen waarom het niet kan. Vind je het lastig, bedenk dan hoe je het makkelijker kan maken voor jezelf. Heb je geen tijd? Bedenk dan dat tijd van jou is en dat je die zelf kan indelen. Laatst vertelde mij iemand een mooi verhaal. Hij zei: “Als je verliefd bent op iemand, heb je daar alles voor over en besteed je elke vrije minuut die je hebt aan die persoon. Zorg dat je verliefd wordt op jezelf en besteed elke vrije minuut die je hebt aan jezelf.” Jouw tijd is van jou en die kan je indelen zoals jij het wilt. Er zijn geen smoesjes meer!
 
5. Wees gecommitteerd
Hou je vast aan je doel en zet door. Doe elke dag iets waar je van houdt, hoe klein of groot ook. Doe het niet 2 keer maar hou vol. En lukt het even niet, helemaal oké, dan begin je gewoon weer. Je kan het zo weer oppakken. Het is als een spier die je traint. Er zijn onderzoeken die aantonen dat als je 21 dagen iets doet, het een gewoonte wordt. Dus hou vol en doe het minstens 21 dagen achter elkaar. Je zult zien dat de gewoonte erin slijt en dat het je veel brengt!
 
Masterclass Ontwaak & Ontvlam
Wil jij ook jouw eigen wijsheid ontdekken en de eerste stap zetten in jouw eigen ontwikkeling? Naar wat JIJ wilt, wat JIJ belangrijk vindt en waar JIJ van houdt? Schrijf je dan in voor de Masterclass Ontwaak & Ontvlam. In de dag neem ik je mee naar jouw eigen wijsheid en jouw eigen mentor die jou kan helpen in je vindtocht naar wat jíj wilt.
 

 

Geplaatst op 8 februari 2018 in Business Guidance