Het vinden van een goede Life Coach

~ Allow the fire of transformation to burn away all that doesn't serve you. ~

Heather Ash Amara

 
Als je op een punt bent gekomen waarbij je een groeiende persoonlijke behoefte hebt aan zingeving en balans in je leven, kan een Life Coach je helpen hier weer sturing in te krijgen. In dit artikel geven we je een aantal belangrijke tips bij het vinden van een goede Life Coach!
 
Life Coach inschakelen
Je kan een Life Coach inschakelen voor uiteenlopende (levens)vragen. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld:
Levensloopvragen
Zingeving, passie en visie
Meer balans en harmonie in het leven
Verbeteren van relaties
Verhogen van zelfvertrouwen
Omgaan met stress
Verbeteren van communicatieve vaardigheden
Talentontwikkeling
Loopbaan/studiekeuze
Burn-out preventie 
 
 
Het coaching traject
Als je besluit een coaching traject te volgen, belooft het een enorm persoonlijk transformatieproces te worden! Oude gewoontes en belemmerende overtuigingen zullen plaatsmaken voor meer kwaliteit in het leven. Je zult nieuwe kwaliteiten van jezelf ontdekken en bestaande kwaliteiten versterken die je weer kunt inzetten om op diverse fronten beter te functioneren.
 
Geen consulting
Belangrijk om te weten is dat Life Coaches geen consultants zijn en je advies geven. Ze vertellen je niet wat je moet doen. Een Life Coach helpt je graag vooruit, maar uiteindelijk ben jijzelf degene die flink aan de slag moet! Een goede Life Coach helpt en ondersteunt je bij het formuleren van persoonlijke uitdagingen en stelt je (diepgaande) vragen. Hierdoor word je aangespoord zélf na te denken om tot nieuwe persoonlijke inzichten te komen. Je benoemt je eigen doelen en je wordt geprikkeld zelf manieren te bedenken je doelen te bereiken.
 
 
Absoluut géén therapie
Blijf zo ver mogelijk weg van Life Coaches die pretenderen je te kunnen helpen met psychische problemen! Life coaches zijn géén sociaal werkers, psychologen of psychiaters die je kunnen helpen met zware depressies of andere medische omstandigheden. Life Coaches zijn hier NIET voor opgeleid. Ten alle tijden dien je in zulke gevallen doorverwezen te worden naar een dokter of specialist.
 
 

Posted on 28 january 2021 in Guidance Top